Evenementenkalender in de omgeving van Molecaten Park De Leemkule

Bekijk alle evenementen in de omgeving

Nieuwsgierig naar alle evenementen in de omgeving tijdens je verblijf op de Veluwe? Bekijk alle leuke evenementen die in de omgeving op de agenda staan. Getoonde evenementen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.​

april 2024

1 januari t/m 2 juni

Expositie Monnickendam op de Veluwe, Nunspeet

Op 25 februari 2024 is het honderdvijftig jaar geleden dat kunstenaar Martin Monnickendam (1874-1943) werd geboren. Monnickendam woonde in Amsterdam, maar hij bracht een aantal vakanties door op de Veluwe. Vanuit zijn vakantiehuis in Stroe trok hij over de hei, door de bossen en langs dorpjes en legde er het landleven en de natuur vast. Daarvan zijn zeker honderd pasteltekeningen en een aantal schilderijen bewaard gebleven. Monnickendam heeft in Nunspeet de Dorpsstraat vastgelegd. Het werk van de Veluwe zal een centrale plaats krijgen in de tentoonstelling. Daarnaast wordt een selectie gepresenteerd van zijn mooiste portretten en figuurstukken, stillevens, landschappen, stadsgezichten in binnen– en buitenland en van de schilderijen die Monnickendam in het theater maakte.

Lees meer >
24 t/m 27 april

Kermis, Heerde

Kies voor een knallend ritje in de autoscooter of zweef de van Meursweide over in de zweefmolen; het is er weer allemaal! Natuurlijk vergeten we de gelukszoekers niet en kunnen zij weer een gokje wagen op de fruitautomaten. De jonge kermisbezoekers kunnen een ritje maken in de draaimolen of leuke prijzen winnen bij het eendjes vangen en touwtje trekken. Ook aan de inwendige mens is gedacht, zo kunt u genieten van een overheerlijke suikerspin of echte Oudhollandse poffertjes. Wij heten u van harte welkom op het kermisterrein aan de Markstraat in Heerde!

Lees meer >
25 t/m 26 april

Vintage & curiosa markt, Heerde

Stijf Vatenhandel heeft decenia lang antiek en curiosa verzameld door heel Europa. Honderden artikelen komen rechtstreeks uit een oude wijnboerderij of distileerderij en gaan deze dagen voor het eerst de markt op.

Lees meer >