Huisdier mee
Zoek & Boek - alle parken -

Ontdek de natuur met de IVN Scharrelkids box

Speel samen leuke natuurspelletjes!

De omgeving van alle Molecaten parken is de moeite waard om ontdekt te worden! Hoeveel weten u en uw (klein)kinderen over de dieren in het bos, in de zee of het water? Ga op ontdekking en leer alles over de natuur met de digitale IVN Scharrelkids box vol leuke natuurspelletjes en -opdrachten. Kies hieronder een thema: bos, zee of water. Voor een aantal opdrachten is een ‘Zoekkaart’ nodig, deze is te koop in de online IVN winkel.

Op Molecaten parken De Agnietenberg, De Koerberg, De Leemkule, Landgoed Ginkelduin, Rondeweibos, Waterbos en Wijde Blick kan je de originele IVN Scharrelkids box ook lenen bij de receptie!
IVN Scharrelkids box bos

Blijven alle vogels het hele jaar in Nederland? Hoe zijn bomen met ieder een eigen jas te herkennen? Kom alles te weten over het bos!

Speel de BOS natuurspelletjes
IVN Scharrelkids box zee

Al die mooie schelpen, van wie zijn eigenlijk deze ‘huisjes’? Wat gebeurt er als het eb of vloed is? Leer alles over het leven in de zee!

Speel de ZEE natuurspelletjes
IVN Scharrelkids box water

Welke beestjes en planten leven er onder water? Wat blijft drijven; een steentje, stukje hout of blaadje? Ga op ontdekking in het water!

Speel de WATER natuurspelletjes